the search

Hier kan je mijn zoektocht naar mijn eiland, mijn utopia volgen. Hoelang deze tocht zal duren kan ik niet zeggen, of ik er in zal slagen ook niet. Hopelijk wel, dat zou tof zijn.

Volg mee op http://my-island.tumblr.com/

Eiland:

Een eiland is een landoppervlakte dat aan alle kanten omringd is door water, maar kleiner is dan een continent en groter dan een rots of een zandbank. Een getijdeneiland is een eiland dat bij eb bereikbaar is over land, en bij vloed omringd wordt door water, zoals Mont Saint-Michel in Frankrijk en St Michael’s Mount in het Verenigd Koninkrijk. Een schiereiland is een landoppervlak dat via een landengte met het vasteland verbonden is, vandaar de naam: bijna eiland.

https://i1.wp.com/www.nobodyhere.com/gfx/eiland.jpg https://i0.wp.com/s1.hbvl.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/08/05/1565394/new-yorks-prive-eiland-te-koop_1_515x0.jpg

+ Misschien kan ik hier beginnen?

http://www.lakonia.be/

+ Ik ben naar het Thomas Morusplein afgereisd, en heb een broodje gegeten in utopia. Meer volgt nog!

+ Misschien dat ik toch wat geld nodig heb om een eiland (of utopia) te vinden. Hier enkele tips.

7 tips om slapend rijk te worden

In ons land mochten vorig jaar 160.000 mensen zich dollarmiljonair noemen. Maar wat als u niet tot dat selecte kransje behoort?

(netto) – Het Amerikaanse adviesbureau The Boston Consulting Group bracht voor de 10de keer de rijkdom van de wereld in kaart. Daaruit blijkt dat ons land vorig jaar 160.000 dollarmiljonairs telde, 25.000 meer dan een jaar eerder. Daarmee mag 3,5 procent van de gezinnen zich miljonair noemen, een percentage waarmee ons land wereldwijd op de 8ste plaats staat. In Europa moet ons land alleen Zwitserland voor zich dulden.
In ons land wordt dan ook duchtig gespaard. Zo werd alleen al in april 1,3 miljard euro gespaard in ons land, dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Daardoor komt het gemiddelde bedrag per Belg uit op 18.516 euro. Een theoretisch cijfer is dat, want uiteraard vertekenen de grote vermogens dat gemiddelde.

Maar wat als u alleen maar kan dromen van die forse bedragen? Dan kunt u zich misschien laten inspireren door enkele buitengewone verhalen. Want ook met creatieve en bizarre ideeën kan soms een fortuin vergaard worden.

1. Zet een ruilhandel op

U hebt wellicht al het verhaal gehoord over de rode paperclip die door meermaals te ruilen op het internet uiteindelijk een huis opleverde. De Canadees Kyle MacDonald verkocht zijn verhaal als boek met de titel ‘Eén rode paperclip’. De flap van het boek laat niets aan de verbeelding over: “Hij ruilde een rode paperclip voor een balpen, een balpen voor een deurknop, een deurknop voor een campingkachel… en hij eindigde met een huis.” Zijn prestatie haalde het Guinness Book of World Records in de categorie ‘Most successful Internet Trade’. U kunt het volledige avontuur lezen op zijn blog.

2. Creëer een buzz

Het idee waar Alex Tew begin 2005 mee op de proppen kwam, leek volstrekt idioot. Maar het leverde hem wel een miljoen dollar op. Het concept was erg simpel: de man bood een ‘Million Dollar Homepage’ aan. Dat was een unieke webpagina bestaande uit 1 miljoen pixels. Die pixels werden in pakketten van 10 aan adverteerders verkocht voor 1 dollar per pixel. In ruil daarvoor mochten de adverteerders gedurende 5 jaar hun logo op de webpagina plaatsen, met een link naar hun eigen website. De media-aandacht was zo groot dat het laatste pak pixels te koop werd aangeboden via veilingsite eBay.

3. Verkoop uw leven

Twee jaar geleden liep het huwelijk van de Australiër Ian Usher op de klippen. Usher besloot daarop zijn leven te verkopen aan de hoogste bieder. Hij verkocht al zijn bezittingen, zijn job en zelfs zijn familie- en vriendenkring. Zijn blog vermeldt niet welk bedrag zijn leven uiteindelijk heeft opgebracht. Maar de man heeft zich intussen in een nieuw avontuur gestort: ‘100 goals in 100 weeks‘. Hij wil deelnemen aan de Oktoberfeesten in Duitsland, leren kitesurfen in Australië, 50.000 dollar verzamelen voor de strijd tegen darmkanker,… Het zijn stuk voor stuk activiteiten die hij leuk vindt en waarvoor hij zich laat sponsoren.

4. Loop de sterren achterna

U kan ook profiteren van de grenzeloze bewondering die sommige fans hebben voor hun favoriete sterren. Niet overtuigd? De ober van een snackbar waar Britney Spears was komen eten, had het briljante idee om de etensresten van de ster te bewaren en te veilen op eBay. Een broodje met ei, tomaat en sla dat Britney voor de helft had opgegeten, bracht 15.250 dollar op.

5. Verkoop heilige voorwerpen

In 2003 zag de Amerikaanse Diane Duyser het gezicht van de Heilige Maagd Maria verschijnen op haar croque monsieur. Ook zij besliste om haar snack op eBay te verkopen. In amper enkele dagen was het geboden bedrag opgelopen tot 15.000 dollar. Haar ‘relikwie’ bracht uiteindelijk 28.000 dollar op. Maar de Duitser Benjamin Halbe deed nog beter. In 2005 verkocht hij een Volkswagen Golf die nog aan Joseph Ratzinger (alias paus Benedictus XVI) had toebehoord. Halbe had de wagen gekocht voor 9.500 euro en verkocht hem op eBay voor liefst 188.939 euro.

6. Verkoop populaire domeinnamen

In 1984 kocht een zekere Chris Clark, baas van een klein softwarebedrijf, de domeinnaam ‘pizza.com’ voor 20 dollar. De verkoop van de naam leverde hem een winst van 2,6 miljoen dollar op. Domeinnamen kunnen dus voor torenhoge bedragen verkocht worden. Absolute winnaar is al jarenlang de naam ‘sex.com’ die verkocht werd voor 12 miljoen dollar. Ontdek de 10 best verkochte domeinnamen door hier te klikken. Netto legt u ook uit hoe u zich een volgens u veelbelovende domeinnaam kan toe-eigenen en beschermen.

7. Maak een website voor schenkingen

In 2009 maakt een zekere Tony zijn opwachting op het web. De Franse media noemen hem al gauw de ‘cyber-bedelaar’. Zijn idee is erg eenvoudig en de naam van zijn website laat niets aan de verbeelding over: ‘ je-veux-être-riche.com’. Zijn website bestaat niet meer, maar hij vroeg aan iedereen die het wilde lezen om hem geld te schenken. Uiteraard kreeg hij vaak de vraag te horen: “Waarom zou ik jou geld geven?”  Zijn antwoord: “Omdat: ik sympathiek ben, jij niet gierig bent, ik in Sinterklaas geloof, ik het lief vraag, mijn website je doet lachen, enzovoort.” Zijn idee bracht hem destijds enkele honderden euro’s op. Waarop wacht u nog?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s