Elfde Erfgoeddag kent mooie start onder stralende zon

© photo news

De elfde editie van de jaarlijkse Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel staat vandaag helemaal in het teken van het complexe fenomeen van de armoede. De meer dan zeshonderd gratis activiteiten vingen omstreeks 10 uur aan en kunnen nog tot 18 uur bezocht worden. Een aantal van de vierhonderd deelnemende organisaties laten hun activiteiten echter ook langer duren.

Met het thema “Armoe troef” wil men dit jaar een inzicht verschaffen in hoe in het verleden met armoede omgegaan werd en een beeld geven van de verbeten strijd die mensen en organisaties ertegen hebben gevoerd. Onder meer musea, archieven, erfgoedbibliotheken en heemkundige kringen stellen daarom de deuren open.

Combineren
Marc Jacobs, directeur van organisator Faro, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, spreekt vanuit de stad Brugge alvast van een goed genomen start. “Veel mensen combineren hier de traditionele 1 mei-stoet met de Erfgoed-activiteiten. Het lijkt er op dat de drempel in tegenstelling tot andere jaren door het samenvallen van de twee dagen iets kleiner is geworden”, luidt het. “Dat, en het ideale weer natuurlijk.”

Meer informatie over het volledige programma is te vinden op http://www.erfgoeddag.be. Vorig jaar bracht de dag 235.000 mensen op de been. (belga/sg)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s