Bike Take-over

Ter gelegenheid van de dag van de aarde was er vandaag een speciale editie van de Critical Mass Bike Ride in Antwerpen. Het idee achter de Bike Rides is het her-opeisen van de straat. Voor eventjes is de auto geen koning meer. De deelnemers vinden dat je in een stad moet kunnen fietsen en dat kinderen er kunnen spelen. De stad is er voor de mens, niet voor de auto. Spelen in de stad namen de deelnemers van groeNoord vandaag zeer letterlijk.

DeWereldMorgen.be -

In de stad moeten kinderen kunnen spelen.

Het begon op het theaterplein.

DeWereldMorgen.be -

Ik was wat te vroeg en er waren nog meer agenten dan deelnemers

DeWereldMorgen.be -

Tegen 16 uur waren er zo’n 80 deelnemers.

DeWereldMorgen.be -

Tien minuten later reden ze door naar

De voetgangersbrug over de ring.

DeWereldMorgen.be -

Aan de voetgangersbrug hingen affiches met “NO WAY” en “OPGEPAST – JOEPIE SPELENDE KINDEREN” en “GEEF ONS RUIMTE”. Een autostrade hoort niet door de stad te lopen. Toch is dat exact wat in Antwerpen gebeurt.

DeWereldMorgen.be -

De actievoerders schommelden aan de brug, met in het achterhoofd: “Als het meccanoplan wordt gerealiseerd,  komt deze autostrade buiten de stad te liggen en wordt de huidige ring stedelijke ringweg. De ringweg kan dan overkapt worden en omgevormd tot groene ruimte. Zoals nu de auto’s door de Craeybeckx-tunnel onder het Middelheim rijden. Spelen hier is dus niet vergezocht. Zeker als je weet dat het meccano tracé goedkoper is dan het aangepaste BAM tracé van Janssens en De Wever”.

DeWereldMorgen.be -

De actie was afgelopen en de meeste fietsers reden door.

Even later werd iedereen door politie in burger, gevraagd de voetgangersbrug te verlaten. Er zouden reeds 2 ongevallen gebeurd zijn. Daar was van op de brug niets van te merken.

Als de voetgangers en fietsers op een voetgangersbrug inderdaad voor ongevallen zorgen, (de schommelaars waren al lang terug boven) dan is er toch iets mis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s