Tanken met tequila. Iedereen wordt er beter van.

Wie te veel tequila drinkt, heeft nadien misschien geen energie meer. Maar binnenkort zou tequila een biobrandstof kunnen worden. Deze brandstoffen zijn vaak omstreden, omdat ze gemaakt worden van voedingsrijke gewassen. Maar de plant die gebruikt wordt voor tequila is geen gevaar voor de hongersnood in de wereld.
Agave planten worden onder meer gebruikt om tequila te bereiden. Tot nu toe is de plant genegeerd als mogelijke bron voor biobrandstoffen. Nochtans hebben de planten geen gevolgen voor de voedselproductie. Door de voedselcrisis zijn biobrandstoffen erg omstreden, aangezien de grondstoffen ook gebruikt kunnen worden om de hongersnood aan te pakken.

Agave planten bevatten ongeveer 200 soorten over de hele wereld. Dat zou een revolutie in de energiewereld kunnen veroorzaken. In Mexico alleen is er 80 miljoen hectare beschikbaar die geen productief potentieel heeft, maar toch agave planten kan voortbrengen. Dat is voldoende om de hele Verenigde Staten van brandstof te voorzien.

Tequila zal er nog genoeg zijn, want de plant wordt toch maar gedeeltelijk gebruikt voor het drankje. Soms wordt tot 80 procent gewoon weggesmeten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s