Vlotjes van België naar de Pacific reizen

© Foto’s David De Vleeschauwer.

Al dat gereis naar exotische ver weg bestemmingen zoals Vanuatu en de Pacific is mooi en fijn, maar hoe geraakt een Belg hier in godsnaam zonder kleerscheuren.

Europeanen die reizen naar Frans-Polynesië in pakketvorm vliegen meestal over Los Angeles en doen daar erg lang over. Los Angeles is bovendien ook niet de meest plezante luchthaven om in transit te zitten. Andere eilanden in de Pacific zijn vaak veel vlotter te bereiken via Australië of Nieuw-Zeeland. Ze zijn dan ook de ideale bestemming om aan een rondreis in één van deze landen te breien. Vanuatu ligt op amper drie uur vliegen vanuit Sydney of Auckland. Brisbane is nog dichter.

De gemakkelijkste manier om individueel de Pacific te verkennen, is met een pakketreis bij een Belgische gespecialiseerde touroperator zoals Aussie Tours. Zij bieden rondreizen in de eilandengroep van Vanuatu aan waarbij logies, transfers en excursies inbegrepen zijn. Dat kan al vanaf 1.982 euro per persoon voor de tien dagen durende Vanuatu Highlights rondreis. Maar je kan ook kiezen voor een op maat gemaakte reis, voor wie bijvoorbeeld wil gaan duiken of tijdens bepaalde culturele evenementen ter plekke wil zijn.

Vliegen naar Vanuatu kan met de deftige nationale luchtvaartmaatschappij Air Vanuatu, die een ‘code share’ met Qantas heeft. Heen en terug vanuit Sydney kost ongeveer 400 euro, taksen inbegrepen.

Een interessant alternatief is vliegen met Virgin Pacific, een dochtermaatschappij van de Virgin groep. Handig is dat Virgin Blue en Virgin Pacific samenwerken met Etihad Airways. Zo kan je goedkoper vliegen in Australië, Nieuw-Zeeland en naar de Pacific.

Met de Australian Skypass vlieg je vanaf 40 euro van Sydney naar de Gold Coast. Voor 135 euro sta je van Auckland in Port Vila, Vanuatu. Deze Skypass is erg handig voor wie verschillende bestemmingen in en rond Australië wil aandoen. Natuurlijk moet je wel een internationale vlucht met Etihad Airways boeken. Dat kan momenteel vanaf 1156 euro vanuit Brussel via Abu Dhabi, taksen inbegrepen.

Debbie Pappyn

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s